Belemmeringen oplossen

schuine vogel
Rectangle

Wat je ook wil zijn, wees een goede!

vogel icoon
Rectangle Copy 3

Wat is IEMT?

IEMT is een efficiënte techniek om ongewenste gevoelens, zelfbeelden en reactiepatronen op te lossen.
Veel van die ongewenste zaken zijn ooit ontstaan door een negatieve ervaring die op dat moment niet verwerkt kon worden. Iedere keer als je een soortgelijke ervaring meemaakt reageer je onbewust vanuit die oude onverwerkte ervaring. Daardoor kan je op een bepaalde situatie heel onlogisch reageren. Je hebt bijna je hele leven op orde maar in dat soort situaties reageer je heftig, bot, verdrietig of bevries je.

Doormiddel van oogbewegingen kun je die oude, vaak onbewuste negatieve ervaringen ontladen en opruimen. Het wonderlijke is dat je de ervaring dan nog wel kunt herinneren maar het raakt je minder of niet. Het geeft dan geen negatief gevoel meer. Het probleem is verdwenen en het negatieve gevoel dat je zo goed kende kun je echt niet meer oproepen. Veel mensen gaan ook in totale verbazing en opgelucht naar huis. Voor het oplossen van zulke traumatische ervaringen zijn vaak één, soms twee en een enkele keer drie IEMT sessies nodig. Meestal gaan we al in het eerste kennismakings-/coachgesprek daarmee aan de gang.

Klaar is klaar

Wat heel fijn is, is dat IEMT op het onbewuste werkt. Als het klaar is, is het oude patroon meteen ontladen. Dat maakt dat je, direct anders reageert op de oude lastige situatie. Je hoeft dus daarna niet te oefenen. Het nieuwe gedrag is er meteen.

IEMT en EMDR

Veel mensen kennen EMDR. IEMT lijkt sterk op EMDR. EMDR werkt heel goed. IEMT pakt het probleem alleen efficiënter aan. Bij EMDR ga je naar de laatste negatieve ervaring. Je moet dan ieder detail naar boven halen en bespreken. Dat kan heel confronterend zijn. Bij sommige ernstige trauma’s is dat haast niet te doen. Als de emotionele lading bij die herinnering ontladen is, ga je verder terug naar de situatie die daarvoor is. Dat ga je steeds verder doen totdat alle herinneringen ontladen zijn. Dat kan vele sessies kosten.

Bij IEMT ga je meteen naar de eerste keer dat je die bepaalde negatieve ervaring had. Daar hoef je alleen een beeld van te vormen (liefst met geluid, geur en/of gevoel). Vervolgens gaan we nog geen minuut aan de slag met de oogbewegingen. Na afloop checken we hoe sterk het negatieve gevoel dan nog is. Als het nog niet helemaal weg is herhalen we de oogbewegingen, tot het negatieve gevoel helemaal verdwenen is. Als er soortgelijke of andere bijbehorende gevoelens opkomen, doen we daar hetzelfde mee. We gaan door tot ze allemaal ontladen zijn. 

Het bijzondere aan IEMT is dat als de eerste ervaring ontladen is, alle soortgelijke situatie na die eerste ervaring als dominosteentjes ook ontladen worden. Je hebt dus direct een grote schoonmaak. Als je dan een oud trauma “opnieuw zou willen opbouwen” dan moet je helemaal van nul af aan beginnen. Alles is namelijk ontladen.

IEMT werkt heel discreet

Wat bij IEMT ook prettig kan zijn is dat je de ervaring of beelden niet met mij hoeft te benoemen. Er kan dus als dat gewenst is, heel discreet gewerkt worden.

IEMT en hardnekkige belemmeringen

De grondlegger van IEMT merkte in het begin dat bij bepaalde mensen IEMT niet goed werkte. Om te ontdekken wat er bij dat soort hardnekkige of heftige situaties nodig is om toch succesvol te kunnen werken, heeft hij een aantal maanden in een vluchtelingencentrum gewerkt. Daar heeft hij de techniek nog verder verfijnd en aangevuld met aanvullende inzichten en technieken. Dat maakt dat IEMT in heel veel situaties werkt

Kan iedereen IEMT doen?

Nee en ja. Als je bijvoorbeeld last hebt van een ernstige oogafwijking zoals een loslatend netvlies, dan kunnen we niet met de oogbewegingen werken. Er is dan echter wel een andere techniek die ook werkt en wel toegepast kan worden.

Mijn ervaring met IEMT

Sinds 2016 werk ik met heel veel plezier met IEMT. Ik heb de Basis- en Advanced opleiding na een aantal jaren bij een andere school nogmaals gedaan om mijn vaardigheden nog meer te verdiepen.
Wekelijks ervaar ik dat mijn cliënten verbluffende resultaten behalen.

Waarom werkt IEMT

Dat IEMT werkt is duidelijk. Waarom? Waarschijnlijk door die oogbewegingen. Dat is iets wat we iedere nacht van nature doen, in onze REM slaap. REM staat voor Rapid Eye Movement. In die periode met snelle oogbewegingen in je slaap, sla je de dingen van die dag op. Echter als je die dag iets schokkends hebt meegemaakt, dan zit dat anders in je hoofd, alsof de juiste labels ontbreken. In de REM slaap kan de ervaring dan niet opgeslagen of verwerkt worden. Daardoor kan de ervaring in je hoofd blijven spoken. Met IEMT creëer je een rustige situatie waarin de ervaring alsnog opgeslagen kan worden. 

Wil je ontdekken wat IEMT voor jou kan betekenen? Meld je dan aan via onderstaand formulier of bel me op 06 – 4777 6035.

vogel icoon

Ja, ik wil weten wat IEMT voor mij kan betekenen

schuine vogel

Je bent welkom voor een kennismakings-/coachgesprek. 

In het kennismakings-/coachgesprek van anderhalf uur kun je ondervinden of mijn manier van werken bij je past. Je zult er vast veel van leren. Past mijn werkwijze toch niet bij jou? Dan was het gesprek voor jou gratis. Ga je wel verder? Dan wordt dit eerste gesprek in rekening gebracht, omdat we al binnen een minuut of 10 intensief aan het werk zijn. Omdat ik ervan hou om waarde te leveren, kun je ervan uit gaan dat we niet meer gesprekken hebben dan nodig is.

Rectangle Copy 3
quote

Mark is een coach die inspireert, inzicht geeft en mensen in hun kracht zet. Hij deelt zijn positieve ervaringen graag en heeft mij laten zien dat “fris en fruitig” blijven de beste kracht is die ik kan inzetten. Ben je op zoek naar een volgende stap dan kan ik je Mark zeker aanbevelen.

Rutger Brilleman   

Teamleider Juridisch Support bij Liander

Rectangle