Inspiratie

schuine vogel
Rectangle

Herken je dit?

Inspiratie geeft me voldoening, plezier en de energie om veel dingen te doen.
Ik ben geïnspireerd om de wereld een klein stukje mooier te maken. Een wereld met mensen die doen waar ze het beste in zijn, waar hun talenten liggen. Een wereld met mensen die voelen dat hun geluk ook ontstaat door het geluk van andere mensen. Samen plezier is veel leuker dan (altijd) in je eentje plezier.

Filmtips:
In mijn coaching gebruik ik ook graag filmfragmenten. Sommige vind je in onderstaande inspirerende films:

Dit filmpje van collega’s daagt je uit om te doen en je creativiteit meer tot leven te laten komen.

As it is in Heaven – “Ik wil voelen dat ik leef, al mijn dagen lang. Ik wil leven zoals ik wil”. Een film die je hart kan raken.

Departures – Cellist die noodgedwongen een grote draai in zijn carrière maakt en inziet waar het leven werkelijk om draait.

Intouchables – Gehandicapte zakenman zoekt persoonlijke assistent. Ontroerende en humoristische film die de kracht van “jezelf blijven” laat zien.

The Shift – van dr. Wayne W. Dyer. Een verhaal over een innerlijke reis van ambitie naar betekenis, zin en inhoud in ons leven.

The Secret – Hoe je met de wet van de aantrekking je eigen leven vorm geeft of je je dat nu bewust bent of niet.

The biggest little farm – Een inspirerende en ontroerende documentaire over een stel uit de stad die een oude boerderij willen omvormen tot duurzame boerderij. Daarbij ontdekken zij met vallen en opstaan de kracht van samenwerken met de natuur. 

What the bleep do we know – Nieuwe inzichten vanuit de wetenschap die laten zien dat er veel meer tussen hemel en aarde is. Het geeft een andere kijk op je mogelijkheden.

Down the rabbit Hole – Het verdiepende vervolg van What the bleep.

Invictus – Het indrukwekkende verhaal hoe Mandela via sport de apartheid slechtte.

The Visitor – Hoe verstofte economieprofessor in contact komt met illegale immigranten en weer kleur in zijn leven krijgt.

Le Huitieme jour – vriendschap tussen uitgebluste drukke zakenman en jongeman met syndroom van down. Zakenman ontdekt dat hij veel van de vriendschap kan leren.

Black journey – Een prachtige filmpje. Er is met fantasie zoveel meer mogelijk. Bekijk het hier – de volledige versie kun je hier vinden en heet Blue journey.

The Sessions – Pure film die laat zien dat je je ondanks je beperkingen heel veel kan bereiken.