Voor werkgevers

schuine vogel
Rectangle

Een gezond bedrijf bestaat uit geïnspireerde, betrokken en vitale medewerkers.

vogel icoon
Rectangle Copy 3

Coaching van de individuele medewerker

In mijn coaching ben ik gericht op de individuele medewerker. Ik scan alle levensgebieden en versterk de zwakste schakels in het werk en leven van de medewerker.

Levensgebieden

Medewerker niet op de goede plek?

Lijkt een medewerker niet op de juiste plek te zitten? Dan kan een medewerker zichzelf en daarmee de organisatie in de weg gaan zitten. Samen met de medewerken ga ik ontdekken op welk levensgebied het niet stroomt en gaan we op zoek naar oplossingen. Niet door trekken of duwen maar door verlangen op te wekken, probeer ik  de medewerker in beweging te krijgen. Ik werk met Oplossingsgericht Coachen en werk daarbij ook met het onbewuste waardoor ongrijpbare blokkades efficiënt opgelost kunnen worden.

Als een werknemer toch niet op z’n plek zit gaan we op zoek naar een andere werkplek of naar een andere werkgever.

Voor welke werknemer?

Ik kan het beste werken met mensen met HBO-, Universitair- of MBO werk en denkvermogen. Wat in ieder geval nodig is, is dat iemand enig reflectief vermogen heeft en wil veranderen.

Hoe coach ik

Ik werk snel naar de kern,  op een veilige, inlevende en warme manier. Ik gebruik humor, ben enthousiasmerend en inspirerend.

Ik heb effectieve korte trajecten, die veel aspecten van de medewerker meenemen. De resultaten zijn blijvend omdat ik onder andere met het onbewuste werk. Dat maakt dat een medewerker weer snel aan de slag kan. De meeste trajecten duren 3 t/m 7 coachgesprekken.

Voor welke branches?

Mijn cliënten komen uit alle branches. Branches waar ik het meest mee werk zijn: Verzekeringen en financiële sector, IT, zorg, overheid, onderwijs en techniek.  

Wat kan ik voor jullie organisatie betekenen?

 • Loopbaangesprekken
 • Outplacementtrajecten
 • Efficiënt oplossen waar een medewerker vastgelopen is:
  • Onzekerheid
  • Niet uit de verf komen
  • Communicatieve problemen
  • Niet lekker in het vel zitten
  • Recent trauma
  • Oud trauma
  • Oude onbehandelbare pijn uitzetten
  • Talent onderzoek met TMA, talent gerichte testen.

Medewerkers in beweging krijgen

Als extern specialist kan ik makkelijker patronen doorbreken en medewerkers die zijn vastgelopen, in beweging krijgen. Hiervoor word ik ook ingeschakeld door een arbodienst, vanwege de snelle en blijvende resultaten. Mijn ervaring als ex-natuurgeneeskundige helpt me hier ook bij. Dat kan langdurige uitval voorkomen of verkorten.

Activerende Quick scan bijeenkomsten

Motiverende Quick Scan gesprekken die ik met het personeel heb, kunnen ingezet worden om medewerkers over hun toekomst te laten nadenken en meer in beweging te komen. Bijvoorbeeld middels een loopbaandag op het werk, waar medewerkers in een half tot één uur met mij in gesprek gaan. In dit gesprek maken we helder waar de medewerker staat, wat werkt en wat niet werkt, wat zijn of haar kansen zijn en waar ze over 1 of meerdere jaren willen staan. Dat levert veel inzichten en mogelijke beweging op. Zo blijft uw personeel duurzaam inzetbaar.

Kennismakings-/coachgesprek

Een medewerker is altijd welkom voor een kennismakings-/coachgesprek. Meestal hebben we het dan binnen een kwartier over de kern van het probleem. We gaan dan ook meteen aan de slag om het op te lossen. Zo kan de medewerker ontdekken of mijn werkwijze voor hem of haar werkt en gaat geen kostbare werktijd verloren. Als het niet werkt of niet past en de medewerker gaat niet verder, dan was de coachsessie gratis. Als de werknemer wel verder wil dan krijgt hij of zij meteen te horen hoeveel gesprekken er verwacht worden. Meestal zijn dat 3 tot maximaal 7 gesprekken om tot een blijvend resultaat te komen.

Ben je benieuwd of ik bij jouw bedrijf pas? Graag maak ik een afspraak om dat helder te maken.

Bel me daarvoor op 06 – 4777 60 35 of klik op onderstaand contactformulier.

vogel icoon

Aanvragen vrijblijvend kennismakingsgesprek

schuine vogel

Wil je ervaren wat een samenwerking voor jouw medewerker kan betekenen? 

Je bent welkom voor een kennismakings-/coachgesprek 

Rectangle Copy 3
quote

“Mark is een coach die inspireert, inzicht geeft en mensen in hun kracht zet. Hij deelt zijn positieve ervaringen graag en heeft mij laten zien dat “fris en fruitig” blijven de beste kracht is die ik kan inzetten. Ben je op zoek naar een volgende stap dan kan ik je Mark zeker aanbevelen.”

Rutger Brilleman

Teamleider Juridisch Support bij Liander

quote

Ik heb bij Mark een loopbaantraject gevolgd nadat ik vastliep in mijn baan. Ik was erg toe aan een nieuwe uitdaging, maar had daar hulp bij nodig. Mark heeft mij in het traject de ogen doen openen. Zijn enthousiasme en humor zorgen er voor dat je snel in beweging komt. En het mooie is dat hij je niet in beweging zet, maar dat je dat zelf doet. Door rake vragen te stellen, ook soms ongemakkelijke, zorgt hij er voor dat er werkelijk iets gaat veranderen. Het vertrouwen in mijzelf groeide bij iedere sessie. Het is niet te bevatten hoeveel energie je hebt. Het moet alleen gaan stromen. Mark heeft daar een grote rol in gespeeld. Ik heb, op eigen kracht, een nieuwe uitdaging gevonden in een ander vakgebied. Bedankt Mark. Ik ben erg blij je te hebben leren kennen en met je te hebben gewerkt aan mijn verandering.

Hans Nieuwenkamp 

Testanalist bij Achmea IT

Rectangle