Outplacement in Apeldoorn

schuine vogel
Rectangle

“Wat een mysterieus spel is het leven; de enige manier om te winnen is je over te geven.”
Gabriëlla Roth

vogel icoon
Rectangle Copy 3

Begeleiding bij ontslag in Apeldoorn: Outplacement

Al ruim 15 jaar begeleid ik vanuit Hart & Baan in Apeldoorn bij Outplacement.  

Meestal overkomt een outplacement je.  Het is dan de kunst om outplacement als een kans te zien om te groeien in werk en leven. Dat maakt dat je veel succesvoller een voor jou passende baan vindt en bemachtigt. 

Jezelf in kaart brengen

In een outplacement onderzoek je samen met mij waar je staat en geef je het afscheid een plek. Dan gaan we je kwaliteiten ontdekken en opbouwen. Je kunt gebruik maken van professionele testen, die bedrijven zelfs bij assessments inzetten. Daarmee worden je talenten, kwaliteiten en wensen op een heldere begrijpelijke manier in kaart gebracht. We kunnen daarmee ook een inschatting maken of je de benodigde competenties voor een ander beroep in huis hebt. Daardoor weet je vrij zeker of een ander beroep je energie gaat kosten of juist veel voldoening gaat opleveren. Dat geeft meer zekerheid bij het veranderen van beroep. 

Persoonlijke outplacement in Apeldoorn

De persoonlijke coaching is uitdagend. Op een respectvolle warme en humorvolle manier help ik je te ontdekken waar het je werkelijk om gaat. In de kennismaking zitten we daar heel natuurlijk, meestal al binnen het kwartier. De dagelijkse dingen die je meemaakt en tegenaan loopt zijn vaak de aanleiding van de coaching. Daardoor wordt het heel praktisch

Ik werk bijvoorbeeld met Oplossingsgericht Coachen en IEMT. IEMT lijkt op EMDR maar werkt efficiënter en breder. Met IEMT kan snel een blijvende verandering bereikt worden in situaties waarin je niet optimaal functioneert. Meestal bereiken we een verandering binnen één of twee gesprekken. Als je veel denkt of als het onrustig in je hoofd is, kunnen we daar ook efficiënt blijvend verandering in aanbrengen. Het merendeel van de klanten ervaart dat de kwaliteit van hun leven en werk flink verbetert. Bij “Ervaringen” kun je dat lezen. 

Als je helder hebt wie je bent, wat jouw kwaliteiten zijn, wat je wilt en wat je daar voor nodig hebt, ga je op zoek naar ander werk. Binnen het traject leer je hoe je dat het beste kunt aanpakken. Daarbij staan onder andere oefeningen, testen en een hele handige online vacature-zoekmachine tot je beschikking. Ik leer je geen zinnetjes voor bij het solliciteren maar geef vooral inzicht. Zo kun je je eigen vorm vinden. Dan kom je veel natuurlijker over. 

Outplacement en werk vinden

Zowel bij de loopbaanbegeleiding als in het outplacementtraject word je ook voorbereid op het vinden van werk, solliciteren en netwerken. De spelregels zijn de laatste jaren steeds meer veranderd. Solliciteren gaat niet meer zoals je op school geleerd hebt. Natuurlijk komen die nieuwe vormen aan bod.  

Je kunt zelfs gebruik maken van een database van meer dan 7.000 beroepen. Daar kun je ook zien hoe groot de vraag is de komende 4 jaar. Daarvoor wordt zelfs gekeken naar de instroom van studenten voor een bepaalde studierichting. Zo kan het zijn dat er weinig vraag is maar nog minder aanbod van werkzoekende de komende 4 jaar. Dan kun je dus toch op dat beroep inzetten of er een studie voor gaan volgen. In de database vind je ook ruim 90.000 cursussen en opleidingen. Dat helpt je om een passende opleiding of cursus te vinden.

Outplacement in de regio 

Ik steun je bij je outplacement met arbeidsmarktkennis in Apeldoorn, Zutphen, Deventer, Arnhem, Gelderland en zelfs daarbuiten. Zo kan ik je laten zien welke beroepen het meest gevraagd worden of waar je in de regio bedrijven de meeste vacatures hebben die jij zoekt. Je kunt daarvoor thuis gebruik maken van de beste online vacature zoekmachine van Nederland. Daarin vind je veel meer vacatures dan bijvoorbeeld in Indeed. Je kunt zoeken afstand ten opzichte van je woonplaats, op opleidingsniveau, branche, werkgever of uitzendbureau, vaste of tijdelijke banen, part-time of full-time, grootte van het bedrijf of hoogte van het salaris. Je kunt zelfs zoeken op specifieke woorden of zinnen in de vacaturetekst. Denk daarbij aan je naam van je opleiding of termen zoals “creatief” en “spin in het web”. Dat maakt dat je uit de vele vacatures makkelijk de voor jou beste en leukste banen vindt in veel minder tijd.

Dat IEMT werkt is duidelijk. Waarom? Waarschijnlijk door die oogbewegingen. Dat is iets wat we iedere nacht van nature doen, in onze REM slaap. REM staat voor Rapid Eye Movement. In die periode met snelle oogbewegingen in je slaap, sla je de dingen van die dag op. Echter als je die dag iets schokkends hebt meegemaakt, dan zit dat anders in je hoofd, alsof de juiste labels ontbreken. In de REM slaap kan de ervaring dan niet opgeslagen of verwerkt worden. Daardoor kan de ervaring in je hoofd blijven spoken. Met IEMT creëer je een rustige situatie waarin de ervaring alsnog opgeslagen kan worden. 

Wil je ontdekken wat outplacement voor jou kan betekenen? Meld je dan aan via onderstaand formulier of bel me op 06 – 4777 6035.

vogel icoon

Ja, ik wil graag weten wat outplacement voor mij kan betekenen

schuine vogel

Je bent welkom voor een kennismakings-/coachgesprek bij mij in Apeldoorn of Zutphen. 

In het kennismakings-/coachgesprek van anderhalf uur kun je ondervinden of mijn manier van werken bij je past. Je zult er vast veel van leren. Past mijn werkwijze toch niet bij jou? Dan was het gesprek voor jou gratis. Ga je wel verder? Dan wordt dit eerste gesprek in rekening gebracht, omdat we al binnen een minuut of 10 intensief aan het werk zijn. Omdat ik ervan hou om waarde te leveren, kun je ervan uit gaan dat we niet meer gesprekken hebben dan nodig is.

Rectangle Copy 3
quote

Mark is een coach die inspireert, inzicht geeft en mensen in hun kracht zet. Hij deelt zijn positieve ervaringen graag en heeft mij laten zien dat “fris en fruitig” blijven de beste kracht is die ik kan inzetten. Ben je op zoek naar een volgende stap dan kan ik je Mark zeker aanbevelen.

Rutger Brilleman   

Teamleider Juridisch Support bij Liander

Rectangle