Outplacement

schuine vogel
Rectangle

“Het leven is als het zingen van een lied dat je niet gerepeteerd hebt.”

Josh Whedon

vogel icoon
Rectangle Copy 3

Outplacement – Wat is dat?

Als je vanuit je werkgever op zoek moet naar ander werk dan kan een outplacementtraject je verder helpen om dat andere werk te vinden. Het is de kunst om zo’n ontslag te gebruiken om erop vooruit te gaan. Het outplacement traject kan je persoonlijke ontwikkeling een boost geven en je ondersteunen in je zoektocht naar een nog leukere of meer passende baan. 

Kun je ook zelf nieuw werk zoeken?

Natuurlijk. Zorg dat je een eventuele boosheid naar je vorige werkgever kwijt bent en dat je niet negatief over je vorige werkgever spreekt bij een sollicitatie. Nieuwe werkgevers zijn daar meestal gevoelig voor. Bedenk ook eerst wat voor werk je wilt gaan doen. Zie het als een kans om een nog betere baan te vinden. Daarvoor is het handig als je helder hebt wat je kwaliteiten zijn en wat voor werk je daarmee wilt gaan doen. Ga met mensen in je netwerk praten en laat ze met je meedenken wat je mogelijkheden zijn. Mensen vinden het heerlijk om als deskundige aangesproken worden en denken dan graag met je mee. Het kan ook zo zijn dat deze mensen je later op een mooie vacature wijzen. Ga dus veel netwerken. Netwerken is ook een leuke manier om je sollicitatievaardigheden te verhogen. Via bijvoorbeeld Indeed kun je redelijk wat vacatures vinden.

Geen standaard sollicitatie

Probeer een persoonlijke en enthousiaste sollicitatiebrief te schrijven. Zo’n 95% van alle brieven ziet er in het kort ongeveer zo uit:  

“Geachte mevrouw….., Ik heb uw vacature op …. gevonden. Het lijkt me een leuke baan en ik ben er goed in. Graag licht ik mijn sollicitatie toe in een persoonlijk gesprek. Hartelijke groet……”.

Probeer jouw brief veel spontaner en persoonlijker te maken. Zorg voor een sterke intro en uitsmijter. Wil je helemaal indruk maken, dan kun je er voor kiezen om de brief in verhaalvorm te maken. Een goed verhaal blijft werkelijk hangen. 

Wat is de meerwaarde van een outplacementraject bij Hart en Baan in Apeldoorn?

Je hebt je eigen loopbaanprofessional tot je beschikking: Mark Ligthart. Als het nodig is help ik je eerst om het ontslag en hoe het gelopen is, een plek te geven. Dat maakt dat je vrij en open om naar een nieuwe baan op zoek te gaan. Samen brengen we je talenten en ervaring in kaart. Je kunt ook professionele persoonlijkheids- en talenten testen doen. Je gaat zo ontdekken welke banen daarbij passen en maakt daar een keuze uit. Met de testen kun je ontdekken of een (hele) andere baan je veel energie gaat kosten of juist blij van wordt. Je kunt ook meteen zien hoe groot je kans op zo’n baan is, nu en de komende 4 jaar. Zodat je zelfs met enige zekerheid een omscholing kan gaan volgen.

Je kunt gebruik maken van de beste online vacaturezoekmachine van Nederland. Op indeed vind je veel vacatures. In de vacatuerezoekmachine die Hart & Baan inkoopt, vind je tientallen procenten meer vacatures. Vacatures die anderen met gratis vacaturezoekmachines niet vinden. Daarnaast kun je zoeken op woorden in de vacaturetekst. Zo kun je dus zoeken op vacature eigenschappen die voor jou interessant zijn, zoals “spin in het web”, “creatief” of jouw opleiding. Natuurlijk kun je ook een vacatureallert inschakelen, waardoor je wekelijks of dagelijks getipt wordt als er voor jou aantrekkelijke vacatures zijn. In minder tijd kun je zo veel meer passende vacatures vinden. 

Je leert ook hoe je het beste kunt netwerken en solliciteren. Op sollicitatiegebied is er de laatste jaren veel veranderd. Ik leer je hoe je de inzichten uit neuromarketing kunt gebruiken waardoor je een krachtige sollicitatiebrief kunt schrijven, anders dan alle andere brieven. Je laat daarmee zien dat je professioneel bent en trekt meteen de aandacht. 

Ten slotte is een outplacementtraject een mooi moment om persoonlijk te groeien. Ik heb daar veel ervaring in en ondersteun je daar graag in. Zo kan jij in topvorm en vol zelfvertrouwen door naar je volgende baan.

Kennismakings-/coachgesprek

Wil je zonder risico ontdekken of mijn outplacementbegeleiding bij jou past? Meld je dan hieronder aan. Bellen is ook mogelijk: 06 – 4777 60 35 Liefst voor 8.30 of na 16.00 uur. 

vogel icoon

Ja, ik ben geïnteresseerd in een outplacement traject

schuine vogel

Wil je ervaren wat een samenwerking voor jou kan betekenen?
Je bent welkom voor een kennismakings-/coachgesprek. 

In het kennismakings-/coachgesprek van anderhalf uur kun je ondervinden of mijn manier van werken bij je past. Je zult er vast veel van leren. Past mijn werkwijze toch niet bij jou? Dan was het gesprek voor jou gratis. Ga je wel verder? Dan wordt dit eerste gesprek in rekening gebracht, omdat we al binnen een minuut of 10 intensief aan het werk zijn. Omdat ik ervan hou om waarde te leveren, kun je ervan uit gaan dat we niet meer gesprekken hebben dan nodig is.

Rectangle Copy 3
quote

Mark is een coach die inspireert, inzicht geeft en mensen in hun kracht zet. Hij deelt zijn positieve ervaringen graag en heeft mij laten zien dat “fris en fruitig” blijven de beste kracht is die ik kan inzetten. Ben je op zoek naar een volgende stap dan kan ik je Mark zeker aanbevelen.

Rutger Brilleman   

Teamleider Juridisch Support bij Liander

Rectangle