Ervaringen van klanten

schuine vogel
Rectangle

Durven is even je evenwicht verliezen, niet durven is uiteindelijk jezelf verliezen.

Sören Kierkegaard

Prie Girdharie  (Controller bij Papierfabriek Schut B.V.)

Ik heb Mark leren kennen als een heel fijn en invoelend persoon, een vakkundig professional. Zijn manier van werken/coachen zou ik niet alleen werken willen noemen, het is duidelijk iets wat in Mark zelf zit. Hij kan uitstekend luisteren en stelt hij scherpe vragen. Mark zet lijnen uit en zorgt voor realisering ervan door het initiatief te nemen.
Mark heeft een heel fijn empathisch vermogen en tijdens de sessies wist hij op verschillende manieren in te haken op mijn verhalen. Daarnaast is Mark ook nog eens een aimabel en vriendelijk mens met wie je graag samenwerkt. Hij heeft mij goed kunnen inspireren en aan het denken kunnen zetten. Er is tijd en ruimte voor eigenlijk alles en dat heb ik als erg fijn ervaren. Ik heb genoten van de sessies waar veel verschillende onderwerpen aan bod kwamen en ik raad Mark zeker aan als je een (job/loopbaan)coach nodig hebt.

16 november 2020 (van LinkedIn)

Ibrahim Kaya  (Bedrijfskundige – Fiscalist bij de Belastingdienst)

Mark is de schoonmaker die het belemmerende in een mens opruimt. Dankzij Mark is het mij gelukt om vrij snel het belemmerende in mij op te ruimen. De ontwikkeling die ik tijdens deze sessies heb meegemaakt is echt next level. Ik had geen ervaring met coaching en wist daarom niet wat me te wachten stond. Mark is een prettige persoon. Door de rustige en open houding van Mark voelde ik me meteen thuis. Door een goed gesprek met je te voeren en daarin vragen te stellen en je soms te confronteren met zaken zet Mark je enorm aan het denken. Ik kan een ieder van harte aanbevelen om zich te laten coachen door Mark.

6 november 2020 (van LinkedIn)

Marc le Clercq (Product Owner Cloud Azure Component Team at Achmea)

Mark heeft mij de afgelopen maanden als loopbaancoach begeleid naar een nieuwe functie binnen mijn bedrijf. Hierbij had Mark niet alleen oog voor mijn loopbaancompetenties, maar vooral ook voor mij als mens, met alles wat in werk en privé versterkt maar ook belemmert om de stap naar een nieuwe functie te maken. Door zijn coaching en zijn manier van werken heeft hij mij geholpen mijn belemmeringen te ontdekken en weg te nemen zodat ik mijn eigen kracht weer heb kunnen terugvinden, met als gevolg dat ik inmiddels weer vol energie, vertrouwen en met plezier in een nieuwe functie aan het werk ben. Ik beveel Mark daarom van harte aan als loopbaancoach!

31 oktober 2020 (van LinkedIn)

Jessica Peterse  (HR professional | HR businesspartner | Loopbaanadviseur Coach)

Ik heb bij Mark een loopbaanadviestraject en een meditatiecursus gevolgd. Al direct vanaf de eerste kennismaking waren zijn vragen en observaties raak. Daardoor was het vaak hard werken voor mij, en heb ik mooie stappen kunnen zetten in mijn persoonlijke groei. Mark is een prettig persoon. Door zijn deskundigheid, rustige en betrouwbare aanpak weet hij mooie resultaten te bereiken.

18 augustus 2020 (van LinkedIn)

Paulien Brinkman (Consultant Inkoop en Contractmanagement) 

Ik heb bij Mark een coachingstraject gevolgd en dit als zeer waardevol ervaren. Mark heeft een prettige manier van coachen; veel rust, ruimte voor eigen inbreng en waar nodig houdt hij een spiegel voor. Dit traject heeft mij veel inzichten gegeven en geholpen om weer met veel zelfvertrouwen de arbeidsmarkt op te gaan! Daarnaast heb ik ook de meditatie cursus gevolgd bij Mark en heb dit als heel prettig ervaren. Mark is inhoudelijk kundig en weet dit goed over te brengen! Gaandeweg de cursus heeft Mark zijn eigen manier van trainen uitgevonden, rustig maar met veel passie! Een aanrader voor iedereen die ervaring wil opdoen met meditatie.

17 augustus 2020 (van LinkedIn)

Lotte van Kessel (Voeding & Leefstijl – Gezond Ouder Worden)

Ik heb bij Mark een meditatie* traject gevolgd. Het is mooi om te zien en te voelen hoe hij op eigen wijze meditaties vorm geeft. Hij heeft een prettige stem en persoonlijkheid. Mark ziet je. En dat geeft het gevoel dan je welkom bent met je mooie en minder mooie kanten-, en ervaringen. En tegelijkertijd neemt hij geen blad voor de mond. Hij straalt rust én levendigheid uit en hij heeft gevoel voor humor. Ik raad mediteren met Mark aan; of je een beginner bent of gevorderde maakt niet uit. Er is genoeg te ontdekken en te leren onder zijn bezielde leiding.

23 juli 2020 (van LinkedIn)


*Meditatie trainingen geef ik niet meer maar als het voor jou passend is kan ik je wel met meditatie ondersteunen.

Wilma Potkamp (Ben een kei in organiseren en coördineren) 

De coaching bij Mark was zeer prettig om te doen. Hij heeft een prettige persoonlijkheid waardoor ik me direct om mijn gemak voelde bij hem. Op het moment dat ik bij hem binnenkwam zat ik behoorlijk in de knoei met mezelf. Wist niet wat ik wilde en wie ik eigenlijk was. Was opzoek naar mezelf en opzoek naar een baan die echt bij me past. Door de coaching te volgen ben ik mezelf goed tegengekomen en weet ik nu wie ik ben en wat ik wil. Het heeft me veel meer zelfvertrouwen gegeven en ik sta steviger op mijn benen. Het heeft me veel goeds gebracht en ben ontzettend blij hoe Mark dit heeft aangepakt. Ik beveel hem van harte aan. Het komt niet vanzelf je moet er wel wat doen uiteraard!

23 juli 2020 (van LinkedIn)

Annemarie Rood – Vermeulen (werkzaam bij het naaiatelier van Foenix)

Ik heb bij Mark een meditatiecursus mogen volgen. Wat een heerlijke reis hebben we met de groep gemaakt! Heel aards, niet zweverig maar erg gericht op wat stilstaan en observeren voor je kan doen. We hebben veel verschillende technieken onderzocht zodat ieder voor zich kan bepalen wat passend is. Mark is heel aardend en een fijne gids om jezelf mee te ontdekken. Ik ben er erg mee geholpen geweest en wens iedereen een dergelijke cursus toe! Mark, bedankt voor deze heerlijke reis en veel geluk op je eigen weg

18 juli 2020 (van LinkedIn)

Miriam Nies (Leerkracht Voortgezet Speciaal Onderwijs)

Ik heb een zeer leuke baan en volg op dit moment een opleiding. Een mooi moment om samen met een loopbaancoach te ontdekken wat ik nog meer uit mijn baan en mijn opleiding kan halen. Mark heeft me daar enorm goed bij geholpen. Mark had aandacht voor zowel werk als privé, stelde steeds de juiste vragen, liet de regie bij mijzelf. Vanuit een brede kijk kwamen we steeds gerichter bij mijn passie en wat ik belangrijk vind. Hij is zeer deskundig, hij denkt met je mee en geeft goede tips en adviezen. Ik heb er enorm veel aan gehad en beveel Mark bij iedereen aan.

17 mei 2019 (van LinkedIn)

Eveline Kloosterziel  (Bedrijfsanalist bij Achmea)

Bij Mark heb ik een loopbaantraject gevolgd nadat ik vastliep in mijn baan. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging, en kon daar wel wel wat hulp bij gebruiken. Ik ben erg tevreden over het coachingstraject. Waar ik vooral van onder de indruk was, is het enorme arsenaal een hulpmiddelen waar Mark over beschikt en die hij graag deelt. Allerlei handige links en tools, van ontspanningsoefeningen tot aan vacaturesites, van koptelefoons die omgevingsgeluid weghalen tot cursussen en trainingen. Heel behulpzaam. Dankjewel Mark!

5 februari 2019  (van LinkedIn)

Rob Vossen   (Auditor/ Management consultant / Organisatie Adviseur / Bedrijfsvoeringsdeskundige)

Mark heeft me goed geholpen bij mijn reflectie op de loopbaan. Door zijn openheid, eerlijkheid en directheid (op een prettige manier) kon ik goed met hem sparren. Maar bovenal is Mark in mijn ogen een echte professional, die zijn vakgebied goed bijhoudt en ook daarbuiten kijkt hoe hij kan helpen. Hij heeft me bijvoorbeeld gewezen op een cursus ‘photoreading’. Daar ben ik Mark nog steeds dankbaar voor.

16 november 2018  (van LinkedIn)

Albert Kloosterboer  (Adviseur Duurzame Inzetbaarheid Bedrijven bij  
Volandis)

Ik heb Mark leren kennen als een bijzondere coach. Warm, betrouwbaar. Een fantastische coach die het vermogen heeft om je over jezelf te laten nadenken. Ik heb veel van hem geleerd in mijn zoektocht naar mijzelf en naar een baan. Mark stimuleerde mij afgelopen jaar om muziek te gebruiken als middel om een baan te vinden. Sinds afgelopen dinsdag staat mijn gezongen video CV online en de reacties stromen binnen. Dat duwtje in de rug dat ik kreeg van Mark had ik nodig. Wat ben ik enorm blij en dankbaar dat Mark op mijn pad is gekomen. Ik kijk vol vertrouwen naar de toekomst. Die baan gaat er komen, mede dankzij het grote aandeel van Mark. Vandaag “Abraham gezien”. maar ach wat maakt het uit. We gaan ervoor. Dank je Mark. Vriend voor het leven! Groet, Albert Kloosterboer

3 mei 2018  (van LinkedIn)

Chris Wouterlood  (Business Controller Achmea   Nu: Projectmanager at Aegon)

Ik heb Mark leren kennen als een uitermate betrokken enplezierige coach. Mark weet je op een hele positieve manier uit te dagen om zaken anders te bekijken. Thanks Mark!

27 december 2017  (van LinkedIn)

Hareld van der Perk  (Financial Controller bij Achmea    Nu: Financieel Controller Bisdom Haarlem-Amsterdam)

Ik ben nog steeds intens tevreden over mijn coachingstraject bij Mark. Hij heeft mij mijn twijfels helpen overwinnen, en wat nog belangrijker is, een andere manier van kijken en omgaan met de diverse ontwikkelingen in mijn leven gestimuleerd. De hieruit voortvloeiende, en blijvende, positieve flow en energie heb ik goed kunnen inzetten, zowel privé als zakelijk. Mark is daarbij een prettige en warme persoonlijkheid, die je helpt vanuit een goede en positieve manier van doorvragen en feedback geven. Daarnaast heeft Mark mij ook naast de sessies een aantal keren geweldig gesteund. Mark, hartelijk bedankt voor je steun, hulp en energie!

18 november 2017  (van LinkedIn)

Jill van de Wetering 

Toen ik vast zat heeft Mark mij willen helpen. Daar ben ik hem erg dankbaar voor, hij zag mij echt waardoor we snel en gericht konden werken aan mijn ontwikkeling. Ik heb de hulp met beide handen aangegrepen en het heeft mij weer op mijn eigen pad gezet. Dat is waardevoller dan in woorden uit te drukken is. Ik heb hem ervaren als een warme, deskundige professional. Bedankt Mark, dat jij er bent!

9 maart 2017  (van LinkedIn)

 

Frits Haveman   (Ambulant Begeleider, Complexe hulpvragen Pluryn   Nu: Regie-begeleider bij Siza)

Mark; Hartebaan…. Je bedrijf heet niet voor niets zo…. Werken van hart tot hart, dat doe jij! Nadat ik was vastgelopen in mijn werk ben ik bij jou terecht gekomen. Gelijk bij het klik-gesprek wist ik dat jij de man was die mij verder kon helpen in mijn zoektocht van wat ik zou willen wat betreft werk. Jij weet verder te kijken dan de buitenkant die mensen laten zien. Door jouw respectvolle nieuwsgierigheid naar wat mij bezig hield, mocht ik weer in beweging komen. Binnen een veilige sfeer wist je (soms confronterend…) mij bewust te maken wie ik ben, wat ik wil en ook wat ik naar anderen uit kan stralen.

Na een paar sessies voelde ik mij al een totaal andere man, van onzeker naar een zelfbewuste man. En dat is mede dankzij jou gelukt.

Jij hebt mij in mentale topconditie gebracht. Daarvoor hartelijk dank!

7 december 2016 (van LinkedIn)

 

Andrea Ooms   (Freelance) Projectbegeleider / Eigenaar XY Reclamemakers)

Ik had een ontzettende behoefte aan vernieuwing binnen mijn werk, maar wist niet hoe of wat. Via google met Mark in contact gekomen en een loopbaan/coachings traject gevolgd dat onwijs verhelderend is. Zoals mijn voorgangers ook al schreven: Mark leert je vaste denkpatronen te doorbreken (wow, dat biedt ineens veel mogelijkheden!) en houdt je een spiegel voor dat verhelderend werkt. Hij is de rust zelve, werkt inspirerend en heeft humor. Een aanrader, ook als je niet op zoek bent naar iets nieuws!

18 augustus 2016  (van LinkedIn)

 Hans Nieuwenkamp  (Testanalist SAP Pensioen en Leven-ORV bij Achmea IT)

Ik heb bij Mark een loopbaantraject gevolgd nadat ik vastliep in mijn baan. Ik was erg toe aan een nieuwe uitdaging, maar had daar hulp bij nodig. Mark heeft mij in het traject de ogen doen openen. Zijn enthousiasme en humor zorgen er voor dat je snel in beweging komt. En het mooie is dat hij je niet in beweging zet, maar dat je dat zelf doet. Door rake vragen te stellen, ook soms ongemakkelijke, zorgt hij er voor dat er werkelijk iets gaat veranderen. Het vertrouwen in mijzelf groeide bij iedere sessie. Het is niet te bevatten hoeveel energie je hebt. Het moet alleen gaan stromen. Mark heeft daar een grote rol in gespeeld. Ik heb, op eigen kracht, een nieuwe uitdaging gevonden in een ander vakgebied. Bedankt Mark. Ik ben erg blij je te hebben leren kennen en met je te hebben gewerkt aan mijn verandering.

5 augustus 2016  (van LinkedIn)

Marieke Klösters  (Ondersteunend Medewerker Open* bij Centraal Beheer)

Bij ons op het werk is er veel veranderd, voor mij een reden om te kijken wat ik wilde gaan doen met mijn loopbaan. Ik ben daarom een loopbaan/coachings traject gaan volgen bij Mark. Mark heeft mij op een zeer prettige manier laten zien hoe ik weer mezelf kan en mag zijn. Hij heeft me laten zien dat alles wat ik nodig heb, in mij zit! Ben je op zoek naar iets nieuws of je zelf dan kan je Mark zeker aanbevelen.

31 mei 2016  (van LinkedIn)

Perrie Mulder  (Financial Controller at Achmea)

Mark is in staat om het beste in mensen naar boven te halen. Ik heb in korte tijd geleerd om o.a. sneller en effectiever grote hoeveelheden informatie te kunnen verwerken.

2 maart 2016 (van LinkedIn)

Ursela Zandbelt  (HR Manager)

Mark, Het is alweer enige tijd geleden dat je mijn loopbaancoach was en hiervoor wil ik je hartelijk danken. Ik denk nog vaak terug aan onze gesprekken waarin jij op jouw unieke wijze mij liet zien dat er verschillende invalshoeken zijn op het stukje wereld dat binnen ons handbereik ligt. Ook was je een kritische spiegel waardoor ik naar mijzelf moest kijken zoals ik dat nog nooit had gedaan. Jouw positieve feedback deed daar nog een schepje bovenop en dat gaf mij de mogelijkheid om persoonlijk te groeien.Gedurende dit loopbaantraject heb ik mijn eigenwaarde hervonden. Dit is het mooiste cadeau dat ik voor mijzelf en voor ieder ander kan wensen en ik ben vast van plan deze nooit meer ‘kwijt’ te raken.Mark, dank dat jij jezelf bent en dat anderen ook laat zijn.

4 januari 2016  (van LinkedIn)

Edwin Elbertsen  (Functioneel Beheerder)

Mark is als geen ander in staat gebleken om mijn vaste denkpatronen te doorbreken door een alternatief denkbeeld te bieden of een situatie in een ander kader te plaatsen.In de altijd motiverende gesprekken moedigt hij aan om te blijven experimenteren, te blijven ‘spelen’ om nieuwe perspectieven te kunnen ondervinden en niet bang te zijn om fouten te maken.Zijn enthousiasme en gedrevenheid om het beste uit mensen naar boven te halen werkt inspirerend, na ieder gesprek voelde ik me weer vol van energie om weer iets te gaan doen!

31 december 2015 (van LinkedIn)

 
Sjors Buiting  (keten Intergratie Tester bij Achmea)

Ik ken Mark als een begripvolle coach die in een vertrouwde omgeving mij persoonlijk verder heeft laten ontwikkelen. Hij gaf me de juiste motivatie om het beste uit mezelf te halen. Onbewuste elementen werden juist meer bewust gemaakt. Door optimaal gebruik te maken van de kwaliteiten en vaardigheden die bij mijn persoonlijkheid horen, heeft hij me een stap verder gebracht. Dit was ook direct zichtbaar in de praktijk, zowel privé als op de werkvloer. Ik kan je daarom Mark van harte aanbevelen als je op persoonlijk niveau meer uit jezelf wilt halen.

3 december 2015 (van LinkedIn)

Mike Makkinje 

Ik heb in het eerste halfjaar van 2015 een intensief maar mooi coachingstraject met Mark doorlopen. Mark heeft mij geholpen bij het vinden van nieuwe inspiratie voor een volgende stap in mijn loopbaan. Dit doet Mark in een prettige en open sfeer. Via op het oog simpele vragen weet hij in ieder gesprek eye-openers te creëren over de manier waarop ik denk, voel en doe. Af en toe verwarrend, maar zeer effectief bij het doorbreken van je eigen gedragspatronen. Dit heeft mij geholpen bij de keuzes die ik wilde maken en bij het vinden van evenwicht.

Hans Verhagen  (Proces-, ICT specialist en coach)

Iedereen stelt in zijn loopbaan vroeg of laat de vragen “is dit wat ik werkelijk wil, wie ik wil zijn en waar ik goed in ben”.Mark heeft mij mijn (kinder)dromen laten herontdekken en op zijn persoonlijke, doortastende wijze inzicht gegeven in mijn kernkwaliteiten. De wereld is voor mij nu een speelveld waarin alles mogelijk is wat ik wil, over fantaseer en mij energie geeft.

25 november 2015  (van LinkedIn)

Lisette Bakker  (Medewerker Relatie- en Dienstenmanagement bij Achmea)

Ik heb een coaching/loopbaan traject doorlopen bij Mark omdat er op mijn werk veel is veranderd. De kracht van Mark is dat hij, op een zeer prettige manier, je een andere, brede manier laat zien hoe je de regie op je eigen loopbaan kunt pakken. Ik kan dit iedereen van harte aanbevelen.

15 oktober 2015  (van LinkedIn)

Rutger Brilleman    (Teamleider Juridisch Support bij Liander)

Mark is een coach die inspireert, inzicht geeft en mensen in hun kracht zet. Hij deelt zijn positieve ervaringen graag en heeft mij laten zien dat “fris en fruitig” blijven de beste kracht is die ik kan inzetten. Ben je op zoek naar een volgende stap dan kan ik je Mark zeker aanbevelen.

11 oktober 2015 (van LinkedIn)

Cees van der Schans   (Senior operational risk manager at Achmea Group Riskmanagement)

Ik heb van juli t/m november 2014 een prachtig coachingstraject doorlopen. Het heeft mij enerzijds bevestiging gegeven van kwaliteiten en karakter eigenschappen die wat uit het zicht waren geraakt en anderzijds richting gegeven aan mijn toekomst.Mark heeft snel door hoe je in elkaar zit en wat je nodig hebt. Hij weet dit op een hele plezierige en open manier los te krijgen en richting te geven door mij met mijn eigen taal en gedrag te confronteren en verrijken met theorie, testen en de laatste inzichten en ontwikkelingen m.b.v. onder andere inspirerende leestips en YouTube filmpjes. Een prachtige ontdekkingsreis, waarbij opgemerkt dat ik uiteraard met mezelf aan de slag moest.De regelmatige gesprekken waren intensief en voelden voor mij heel vertrouwd. Hartelijk dank Mark en succes met je praktijk.

14 november 2014 (van LinkedIn)

Regina Dallinga (HR Adviseur Beleid en Projecten.  Nu: Manager Bedrijfsvoering bij Riwis Zorg en Welzijn)

Worstelend met vraagstukken rondom de invulling van mijn loopbaan leven kwam ik bij Mark terecht voor coaching. De oefeningen en gesprekken hebben gezorgd voor soms verrassende inzichten. Maar het traject heeft mij vooral rust gegeven. Vanuit die rust kon ik de juiste keuzes maken en de goede dingen doen. Mark fungeerde voor mij in dit traject als waardevolle spiegel.

Belangrijkste kwaliteiten: Aangenaam, Waar voor uw geld, Hoge integriteit
3 juni 2014 (van LinkedIn)

Marc de Louw  (Business Development Manager at Solar2Mounting.   Nu Wiskunde Leraar)

Ik ken Mark als een motiverende persoonlijkheid die duidelijk communiceert. Ik had behoefte aan iemand om mee te sparren en samen eens kritisch naar mijn verdere carrierpad te kijken omdat ik enige teleurstellende ervaringen heb gehad . Ik heb de sessies als indringend en prettig evaren waarbij Mark ook flexibel bleek te kunnen schakelen bij snel veranderende omstandigheden

26 mei 2014 (van LinkedIn)

Marije Hoogland  (Tekstschrijver, (web)redacteur www.marijehoogland.nl)

Je mogelijkheden Ervaren en ga!

De gesprekken met Mark hebben mij ongelofelijk goed gedaan. Mijn hele leven is erdoor veranderd, omdat ik naar heel veel dingen anders ben gaan kijken. Mijn beeld van een loopbaancoach was: bij jou leer ik solliciteren. Dat heb ik ook gedaan hoor, maar pas in de tweede helft van het traject. Want Mark is veel meer dan een loopbaancoach. Hij helpt je eerst om je kracht te ontdekken of terug te vinden en als persoon veel sterker te worden.

De gesprekken zijn altijd open en eerlijk. Soms heel confronterend met jezelf of met je gedrag. Of heel concreet en praktisch als het ‘moet’. Maar altijd ontzettend inspirerend, warm en heel creatief. Mark geeft ook vaak voorbeelden van zichzelf die het nóg duidelijker maken.

Ik heb ontzettend veel geleerd van Mark. Ja, ook alles wat bij solliciteren belangrijk is. Ik weet 100% zeker dat die éne baan die voor mij is, er ook komt.

Eigenlijk gun ik iedereen het plezier en het effect van de gesprekken met Mark.

Mark, ongelofelijk bedankt!

Belangrijkste kwaliteiten: Geweldige resultaten, Deskundige, Creatief
29 april 2014 (van LinkedIn)

Léon Rietberg

Mark heb ik leren kennen als een integer persoon die je helpt bij het helder krijgen van bepaalde vraagstukken. Mark richt zich op het acteren en handelen vanuit eigen kracht. Het vermogen om door te vragen (confrontatie) brengt nieuwe openingen in (vast) gelopen gesprekken. Mark is zeer prettig in de omgang en luistert zonder te oordelen.

Belangrijkste kwaliteiten: Aangenaam, Waar voor uw geld, Hoge integriteit23 april 2014, (van LinkedIn)

Cathelijne Geuzendam  senior beleidsmedewerker jeugdgezondheidszorg

Ik kijk positief en tevreden terug op mijn coachingstraject bij Mark. De gesprekken en tussentijdse opdrachten hebben mij veel opgeleverd: persoonlijke groei door meer inzicht/ontdekkingen in mijn stijl en kwaliteiten én een helder beeld van wat ik wil in het vervolg van mijn loopbaan. Ik heb de gesprekken als prettig, reflecterend, vertrouwd en open ervaren. Mark spiegelt op een rake en tegelijkertijd positief constructieve manier. Zijn werkwijze en gespreksstijl leiden tot een mooie mix van ontwikkeling op professioneel en persoonlijk vlak. Ik beveel Mark van harte aan!

Belangrijkste kwaliteiten: Geweldige resultaten, Waar voor uw geld, Hoge integriteit. 9 april 2014 (van LinkedIn)

Douwe Trinks  Was Quality Controler – Is nu Ondernemer

Mark heeft mij geholpen om uit de negatieve spiraal te komen en heeft mij wakker geschud en het innerlijke weer naar boven gehaald.

Mark brengt het warm, speelde in op wat er bij mij leefde, maar kan ook direct zijn en je een spiegel voorhouden. Dat is soms confronterend maar ik heb daar veel van geleerd. Ik ben weer de persoon geworden die ik eigenlijk ben. Ik ga nu doen waar ik passie voor heb en wat ik echt wil. Mark was er steeds voor mij.

Mark Bedankt!!!     17 mei 2013  (van LinkedIn)

Edward van den Belt  Quality Engineer

Het traject dat ik onder begeleiding van Mark heb uitgevoerd kwam op een belangrijk moment in mijn carrière. Ik moest keuzes maken en zocht een manier om mijn gedachten te ordenen.

Al binnen enkele sessies merkte ik al resultaat waarbij Mark Ligthart de rol als katalysator vervulde. Met onze gesprekken en oefeningen vond ik antwoord op vragen zoals waar sta ik, waar wil ik heen en wat is mijn missie. De indirecte en ongedwongen benadering van Mark heeft mij zeer geholpen om weloverwogen en vol overgave een vervolgstap in mijn carrière te zetten. Zonder de bijdrage van Mark Ligthart zou ik daar zeker niet met zoveel overtuiging ingestapt zijn.

Ik kan Mark dan ook van harte aanbevelen aan iedereen die richting zoekt of keuzes in zijn of haar leven wil maken en daarbij gecoacht wil worden.
8 december 2013, (van LinkedIn)

Martijn van Wijhe Was Belastingadviseur – Is nu Medewerker financieel toezicht midden- en klein bedrijf at Belastingdienst)

“Ik heb Mark leren kennen als een warme, sociale, intelligente en bovenal creatieve persoonlijkheid. In zijn rol als loopbaanbegeleider weet Mark, middels het toepassen van diverse technieken, bij zijn gesprekspartner de essentie van het ‘probleem’ zichtbaar te maken. Mark denkt erg proactief en is daardoor instaat een hoop verfrissende ideeën aan te reiken. In mijn geval zorgde dit ervoor dat ik binnen mijn werkgebied ideeën kreeg om mijn persoonlijke kwaliteiten meer te gaan inzetten wat uiteindelijk resulteerde in meer arbeidsgenot! Kortom: Bureau Hartebaan is een echte aanrader voor eenieder die meer verdieping in zich zelf wil en zijn of haar kwaliteiten en opzoek is naar meer arbeidsgeluk!”

Belangrijkste kwaliteiten: Waar voor uw geld, Hoge integriteit, Creatief.  22 juli 2013 (van LinkedIn)

Sandra  Pedagogisch medewerker

Nadat ik was vastgelopen in mijn werk kreeg ik een outplacementtraject aangeboden. Ondanks dat mijn voorkeur uit ging naar een vrouw, heb ik een gesprek bij Mark aangevraagd omdat zijn site mij erg aansprak. En het voelde bij hem gelijk goed. Hij wist meteen de vinger op de zere plek te leggen en in woorden uit te drukken wat ik, door gebrek aan zelfvertrouwen, voor mezelf niet meer helder had.

Hij heeft mij een spiegel voorgehouden en gezorgd dat ik door middel van opdrachten en gesprekken mij mijn zelfrespect, zelfverzekerdheid en eigenwaarde weer teug vond. Aan al mijn onzekerheden wist hij een positieve draai te geven. De puzzelstukjes vielen weer op hun plek. Mark gaf me de tips en trucs om weer gelukkig te zijn in en energie te krijgen van mijn werk. Ik stond weer sterk in mijn schoenen en wist weer welke weg ik wilde bewandelen en vertrouwde weer volledig op mijn eigen gevoel. Mark is een integere, rustige man en zeer bekwaam in zijn coaching. Hij helpt je je eigen geluk te creëren.

Arianne  Secretaresse

Ik zat erg vast in mijn baan, hoewel ik het niet meer naar mijn zin had en er ook geen toekomst meer in zag. Door de loopbaancoaching bij Mark ben ik los gekomen en heb ik mezelf beter leren kennen. Het eerste sollicitatiegesprek, dat ik met Mark had voorbereid, was meteen raak! Ik heb een andere baan gevonden en daarnaast ga ik proberen om iets voor mezelf te beginnen. Bij de gedachte alleen al krijg ik energie!

Mark, dank je wel voor de prettige gesprekken, de tijd die je nam, je luisterend oor en alle tips en adviezen. Ik denk er met heel veel plezier aan terug!

Annemarie Rood – Vermeulen  Audicien

“Mark heeft mij inzichten gegeven die ik eigenlijk niet wilde zien, heeft geholpen ze te accepteren, er mee om te gaan en sommigen zijn nu zelfs opgeruimd! Door zichzelf open te stellen is het erg makkelijk zelf ook open en vooral eerlijk te zijn. Ik heb nooit het idee gehad ergens voor/over ‘veroordeeld’ te worden, waardoor ik mezelf beter kan accepteren en ‘beschouwen’. Ik gun iedereen die zich niet op z’n plek voelt (in je werk of in je lijf) een (paar) sessie(s) met deze warme coach aan!!” 6 november 2012 (van LinkedIn)

Belangrijkste kwaliteiten: Fantastische resultaten, Aangenaam, Hoge integriteit

Femmy Veen  Onderwijskundig beleidsadviseur

“Ik koos Mark als loopbaancoach omdat hij niet gelijk naar de toekomst wilde kijken, maar ook wilde kijken welke ballast er in de weg stond van die toekomst. Het huiswerk dat ik elke keer kreeg opgestuurd was veel, maar hielp me om meer zicht te krijgen op mijn persoonlijke en professionele missie. Wat ik verder in hem waardeer is dat hij op basis van mijn evaluaties en reflecties op elke bijeenkomst zijn aanpak aanpaste aan mijn persoon. Doordat hij zich kwetsbaar durfde op te stellen, werd dat voor mij ook makkelijker.” 16 oktober 2012 (van LinkedIn)

Belangrijkste kwaliteiten: Waar voor uw geld, Hoge integriteit, Creatief

Angele van Keulen  Nu Actiecoördinator verzekeringen

“Ik heb enorm veel van Mark geleerd in het kader van koersbepaling, (her)ontdekken sterke punten en daarnaar handelen, vergroten zelfvertrouwen en ontdekken van de kracht van het onbewuste. Mark biedt aan wat je op dat moment nodig hebt zowel op professioneel gebied als op persoonlijk vlak. Deze scheidslijn is nu eenmaal dun! Geen coachingsessie was hetzelfde. Mark, nogmaals bedankt!” 25 juli 2012 (van LinkedIn)

Belangrijkste kwaliteiten: Aangenaam, Hoge integriteit, Creatief

Han Voncken  Projectmanager

“Ik heb Mark als een professional ervaren, die op een gedetailleerde wijze je persoonlijke behoeften in kaart kan brengen. Hij weet wat nodig is om iemand verder te ontwikkelen op bijvoorbeeld het vlak van communicatie. Hij is in staat je de juiste tools aan te reiken om die stappen te maken die je eigenlijk persoonlijk al langer voor ogen had, echter die je door je persoonlijke situatie niet eenvoudig kon verwezenlijken. Vandaar dat ik Mark aan iedereen aanbeveel die positieve plannen heeft en net dat ene zetje in de juiste richting kan gebruiken.

Bedankt Mark!” 28 april 2012    (van LinkedIn)

Belangrijkste kwaliteiten: Fantastische resultaten, Deskundige, Hoge integriteit

Martin

Het afgelopen jaar heb ik een mindere periode gehad door allerlei omstandigheden, hierdoor ben ik steeds negatiever gaan denken over mezelf en dat had een behoorlijke invloed in zowel de privé-  als werksfeer. Altijd heb ik gedacht dat ik er zelf wel uit zou komen, immers ik ben vrij nuchter vond ik ..…..niet dus. Via via ben ik terecht gekomen bij bureau Hartebaan en na een eerste kennismakingsgesprek had ik direct het gevoel dat ik met de juiste persoon aan tafel zat om mijn “problemen” te bespreken. Als ik  op de afgelopen periode terug kijk, vind ik het nog steeds ongelofelijk dat ik met twee gesprekken weer helemaal anders ben gaan denken over mezelf. Ik kijk positiever de wereld in en heb weer overal zin in,  ook in mijn omgeving is dit niet onopgemerkt gebleven.

Mark, nogmaals bedankt en als het nodig is zal ik een ieder jou aanbevelen.

Herman Disbeschl  Senior Deskaccountmanager

Ik ben blij dat ik mijn loopbaantraject gevolgd heb bij Mark Ligthart.In de sessie die ik heb doorlopen, zijn zowel  theoretische als praktische aspecten besproken.Wat ik vooral geleerd heb is wat mijn kernkwaliteiten zijn en hoe prachtig het is om deze in de praktijk toe te passen.De vele voorbeelden bevestigen mij dat als je echt wat wil, de toekomst aan je voeten ligt.Dank je voor de leerzame en mooie tijd.

Maaike  (hoofd ICT afdeling van een gemeente):

Mag ik je danken voor je bezoek van vanochtend. Een heel waardevol bezoek, dunkt me. Op een nette maar directe manier heb je je bevindingen gedaan (van een outplacement-traject – aanvulling Mark). ….. zal zeker niet een van de makkelijkste kandidaten zijn geweest. Ik heb bewondering voor hoe je het hebt gedaan. Ik hou je in mijn achterhoofd voor als ik nog eens een coach zoek. Je mag me elders als referentie opgeven indien nodig.

Jos:

De begeleiding was erg effectief en prettig. Ik heb er veel van geleerd en ben er door veranderd.

Bob  (was productmanager):

De ervaringen met Mark waren heel prettig. Open en vertrouwd, maar ook scherp en direct. Ik waardeer Mark luisterende houding. Mark stelde de juiste vragen en legde de vinger op de juiste plek. Mark heeft mij laten zien hoe je persoonlijk het verschil kan maken.

Ik ontdekte wat ik echt leuk vond. Ik begreep dat dat maakt dat je jezelf kan zijn en het juiste voor anderen kan betekenen. Vast ook de reden dat ik nu in een werkkring zit waar het draait om identiteit.

Thea:

De sfeer en de rust van de gesprekken met Mark gaven mij telkens een heel goed en blij gevoel.

Hoewel ik mijzelf al redelijk goed kende, was het fijn om daarvan bevestiging te krijgen en te horen dat ik eigenlijk al heel goed bezig was.

De gesprekken – en niet te vergeten de humor – met Mark hebben mij weer energie gegeven, kortom: Mark je mag blijven!!

Trudie  (directie secretaresse):

Ik ben na een lang dienstverband onvrijwillig werkeloos geworden. Ik heb een tweetal keren een baan aangenomen, waarbij mijn competenties niet goed tot hun recht kwamen. Het feit dat ik onvrijwillig werkeloos ben geworden en vervolgens blij was met elke baan, of die al dan niet bij mij pasten, hebben veroorzaakt dat ik geheel mijn zelfvertrouwen kwijt was.

Bureau Hartebaan heeft mij door deze moeilijke periode geholpen. Dankzij de gesprekken met Mark, de opdrachten en de verdere begeleiding heb ik mijn zelfbeeld en zelfvertrouwen weer terug. Ook ben ik nu overtuigd dat ik niet meer alles hoef aan te pakken, maar dat ik wel degelijk iets mag en kan kiezen die passen bij mijn vaardigheden en mijn interesses. Door die keuzes te maken, kan ik weer laten zien wat ik kan en dat alles dankzij een goede begeleiding.

Anton  (architect):

Bij Mark heb ik gevonden wat ik niet specifiek zocht, namelijk een groter (zelf)bewustzijn. Mijn kwaliteiten waren mij wel bekend, maar ik heb juist veel geleerd over hoe ik ze kan inzetten. Mijn blik op zowel professionele als private zaken is hierdoor verruimd. Iets wat ik direct kan gebruiken in mijn huidige baan en in de toekomst. Een mooi resultaat van een aantal ontspannen gesprekken met een scherpe focus!

Bedankt voor de coaching!

Groet Anton.

Veronica  (directie secretaresse):

Het is dus mogelijk om via je onbewuste te werken aan persoonlijke groei, in een rustige omgeving, met een aandachtige coach die gefocust blijft. Ik kan stralen en ik hoef niet bang te zijn voor mijn kracht, hoef mezelf niet klein te houden. Ik heb het allemaal….

(Dat laatste uit Nelson Mandela’s inauguratie – maar geldt voor mij zeker)

Ik wil jou ook bedanken voor de coaching. Hier heb ik echt wat aan gehad.

Adriaan  (ondernemer):

Mark: Mijn leven had ik op de bekende midlife leeftijd leeftijd nogal overhoop gehaald, zakelijk en privé. Toen ik dacht dat het privé weer begon te kloppen heb ik gezocht naar iemand die me kon helpen om te zoeken naar een nieuwe uitdaging op zakelijk gebied.

Toevallig vond ik jou op internet, onmiddelijk had ik het gevoel bij de juiste persoon te zijn aanbeland. Je heb me flink aan het werk gezet, je liet me mezelf ontdekken door bijvoorbeeld mijn biografie te schrijven. De gesprekken die we hadden gaven me nieuwe energie, je leerde me op mezelf te vertrouwen en mijn missie te ontdekken.

Ik ben gelukkiger geworden als mens doordat je me hebt gestimuleerd eigenschappen in mezelf te benutten.

Bedankt Mark!

Anita  (nu afdelingshoofd)

De begeleiding door Hartebaan bij het vinden van werk dat echt past, was een schot in de roos. Gewapend met de ervaringen uit een eerder loopbaanbegeleidingtraject en een jaarcontract bij een foute organisatie, dacht ik precies te weten wat ik nodig had. Daar prikte Mark bij het eerste gesprek direct doorheen, waarna de zoektocht naar leuk werk echt kon beginnen. En met resultaat; ik ben uitgekomen bij het beroep dat ik om de verkeerde redenen had uitgesloten.

Naast het loopbaanbegeleidingtraject heb ik veel ondersteuning en advies gekregen bij mijn sollicitaties, die daarnaast gewoon doorliepen. Niets was daarbij eigenlijk teveel. Resultaat was dan ook dat ik in een hele korte periode veel zelfinzicht heb verkregen, plus een nieuwe baan. Wat ik geleerd heb bij Mark kan ik nog dagelijks gebruiken in mijn huidige werk. Almet al is deze zoektocht een zeer waardevolle periode in mijn leven gebleken.

Bart  (Accountmanager):

Dankzij de loopbaancoaching van Mark/Hartebaan sta ik evenwichtig en sterk in mijn sollicitatiegesprekken en dat heeft vlot zijn vruchten afgeworpen. Na twee jaar vruchteloos solliciteren heb ik door het traject bij Mark/Hartebaan binnen drie maanden een prachtige baan gevonden!

Annemarie:

Tijdens de coaching bij Mark zijn mijn obstakels mij duidelijk geworden. Ik begrijp nu waarom ik met mijn kijk op het leven niet verder kwam met mijn loopbaanplannen. Dankzij Mark’s rustige, wijze en ook confronterende begeleiding ben ik een andere weg ingeslagen. Nu gaat het zeker lukken! Een dergelijke allesoverkoepelende benadering had ik niet verwacht. Het heeft mij aangenaam verrast dat ik in zo’n prettige, ontspannen, vertrouwelijke sfeer zoveel heb leren doorzien en inzien.

Anja  (boekhouder):

Vol met twijfels en onzekerheden over mijzelf en de toekomt, reageerde ik op een advertentie van bureau Hartebaan. Na een enthousiast intakegesprek werd snel duidelijk dat het koersonderzoek me veel zou kunnen brengen, meer dan alleen op werkgebied. Het werkboek is zodanig samengesteld dat je bij 1 van de laatste opdrachten de ogen open gaan. Het onderzoek naar mijzelf heeft mij gebracht dat ik weet wie ik ben, wat ik wil doen en wat mijn motivaties zijn. Ook heeft het onderzoek mij handvaten gegeven waar ik in de toekomst veel aan zal hebben.

Ik gun iedereen in zijn/haar leven zo’n interessant zelfonderzoek!

Donna:

Een prima werksfeer: intensief, onderzoekend, openhartig en verhelderend.

Ik heb het gesprek van vandaag ervaren als een gesprek met diepgang. Er is veel wederzijds vertrouwen zodat er ook ruimte is tijdens het gesprek voor emoties en subtiliteit.

Anna  (medewerker klantenservice):

Ik vind de sfeer van het gesprek heel prettig. Het is gezellig, leerzaam en de tijd vliegt voorbij. Verder vind ik het ook leuk dat Mark in is voor een grapje op zijn tijd en dat hij heel soms een voorbeeld van een situatie van zichzelf neemt. Het maakt hem als coach net een echt mens.

Er is rust in het gesprek en de coachingsstijl is zeer inspirerend. Ik heb het gevoel alsof ik boven mezelf mag uitstijgen. Ik word er heel blij van en ben nu ook heel blij aan het typen. Het blijft mij opvallen dat hij door het doorvragen of een kleine scherpe opmerking een zo andere (rustgevender) invalshoek geeft aan een kwestie die voor mij moeilijk is. Dat maakt mij zo opgelucht. Ik vind hem scherp en zeer inlevend. Hij komt niet met algemeenheden maar is echt gericht op mijn situatie.

Hester Snoeijer  (nu Catering Spanish and mediterranean)

Ik was een ‘proefpersoon’ tijdens Mark’s opleiding tot Loopbaancoach. Voor mij is hij iemand die geweldig weet te motiveren, snel tot de kern komt en met humor een zeer inspirerend en enthousiast coach is. Hij weet je naar huis te laten gaan met een ‘alles is mogelijk’ gevoel.

Belangrijkste kwaliteiten: Aangenaam, Deskundige, Creatief.  
in 2014 op LinkedIn geschreven

In verband met privacy zijn sommige voornamen veranderd (alleen bij sommige namen in zwart). De onderstreepte echte namen en bijbehorende ervaringen zijn via LinkedIn terug te vinden.