Mijn werkwijze

schuine vogel
Rectangle

Oplossen van oude angsten, emoties, pijn, trauma’s en piekeren.

Eigenlijk is het wonderlijk dat volwassen mensen niet weten wat voor werk ze het liefst willen doen of hoe ze dat voor elkaar kunnen krijgen. Ik zie ook mensen die vastgelopen zijn in hun werk en leven. Mensen die zich afvragen of dit het nu is.

Ik heb ruim 30 jaar gezocht naar wat nu maakt dat mensen het mooiste werk en leven niet te pakken kregen. Ook mijn oude achtergrond als natuurgeneeskundige kon ik daar in meenemen. Ik zie dat er vaak 3 dingen kunnen zijn die spelen:

 1. Een deel van de mensen probeert te bedenken wat ze het liefste willen. Na meer dan 15 jaar mensen begeleiden met keuzes in hun werk, ben ik ervan overtuigd dat je hoofd meestal geen blijvend bevredigend antwoord geeft. Het antwoord moet je voelen. Je hart als kompas. Ik spreek uit eigen ervaring, want ik heb tientallen jaren alles vanuit mijn hoofd gedaan. Overigens is je hoofd de plek waar spanning en angst kan ontstaan, terwijl je hart verbindingen en harmonie maakt. Van waaruit wil jij het liefste leven?

 2. Vaak bleek dat het onbewuste een rol speelt. We willen iets maar als puntje bij paaltje komt, gaan we er niet voor. Dat kon ik zo merken toen ik mijn eigen bedrijf begon. Het was zo voelbaar dat het grootste obstakel in mezelf zat. Dat aankijken en mee aan de slag gaan heeft mij, en later veel van mijn klanten, veel gebracht op veel gebieden.

 3. Fysieke problemen. We willen wel maar ons lijf wil niet. Ongemak, beperking of pijn belemmert. Als natuurgeneeskundige heb ik geleerd dat het ongemak of ziekte van ons lijf vaak een uiterste poging is om iets wat uit balans is in ons leven, te compenseren. Het is dus een (soms onhandig) beschermingsmechanisme. Door er anders naar te kijken en naar de signalen te luisteren kan er al een verandering plaatsvinden. Verder kunnen we met ons onbewuste in gesprek gaan om de oude pijn, die niet meer helpend is, uit te laten schakelen. In 94% van alle gevallen werkt dat.

Ik heb de afgelopen 15 jaar minimaal 2 trainingen per jaar gevolgd. De beste gebruik ik nog steeds, de rest heb ik losgelaten. Dat maakt dat ik hele goede technieken heb om problemen snel op te lossen.

De technieken:

 • Oplossingsgericht coachen. Dit is een positieve gesprekstechniek, die je snel vertrouwen geeft en jou aan het stuur zet. Het legt de focus op je successen, hoe klein dan ook, en wat je wel kan. Het helpt je realiseren dat wat je in de ene situatie kan, je ook in een andere situatie zou moeten kunnen. Zo bouw je vertrouwen op.
 • Integral Eye Movement Therapy , in spreektaal IEMT, is een krachtige techniek. Ze helpt je te transformeren door middel van oogbewegingen. Daardoor kun je vervelende ervaringen loslaten of verwerken. IEMT levert een gevoel op van bevrijding, verlichting en welzijn.

  Bij oude negatieve of pijnlijke gevoelens ga je terug naar de eerste herinnering met dit gevoel. Daar doe je oogbewegingen op. Je kunt het zelfs doen zonder het verhaal of het gevoel te vertellen. Bij opkomende associaties en ieder ander gevoel herhaal je de oogbewegingen.

  Na afloop kom je terug in het heden. Je wordt dan niet meer getriggerd door situaties of herinneringen. Oude interne reacties worden getransformeerd. Daardoor kan je vrijer leven. Kenmerkend voor IEMT is dat het heel snel en blijvend werkt.
IEMT practionioners
 • OldPain2Go®. Pijn kan je belemmeren om je werk of leven voluit te leven. OldPain2Go® is een bijzondere techniek om je onbewuste je pijn uit te laten zetten. Deze techniek ziet pijn als een soort van brandalarm dat aan is blijven staan, om je te wijzen op iets wat aandacht nodig heeft. Als je rekening houdt met een beperking van je lichaam, dan is die pijn, oftewel dat brandalarm, niet meer nodig. Met OldPain2Go® vragen we je onbewuste om die pijn dan uit te schakelen. In 94% van de gevallen lukt dat. Waarbij dan in 77% van die gevallen de pijn volledig verdwijnt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan artrose, artritis, lage rugpijn, frozen shoulder, gewrichtspijn, hernia pijn, hoofdpijnen/migraine, tenniselleboog, allergieën, darmproblemen enz.
Oldpain2go logo
 • Als je veel denkt, piekert of onrustig in je hoofd bent, kunnen we je Hoofd opruimen. Ik heb het al met honderden mensen gedaan. Het resultaat dat we in drie kwartier bereiken is voor veel mensen onvoorstelbaar. En ook bij deze techniek geldt: als we klaar zijn hoef je niet meer te oefenen, het is klaar.

 • Systemisch werk: Met familie opstellingen of zakelijke opstellingen kunnen we onderliggende verborgen patronen helder krijgen en oplossen. Dit geeft een hele andere ingang om patronen en zaken die vast lijken te zitten weer in beweging te krijgen.

 • Ik heb het natuurlijk vermogen om mensen heel snel hun vertrouwen te geven. Daardoor kunnen we heel snel bij de kern komen.

 • Respect en humor zijn ook 2 kenmerken van mijn werkwijze.

 • En ik gebruik nog veel andere technieken als die in jouw situatie passen.

 • Ten slotte heb ik nog veel materiaal op gebied van sollicitatietechniek, persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. Daar deel ik graag van uit.
Rectangle Copy 3
quote

Mark is de schoonmaker die het belemmerende in een mens opruimt. Dankzij Mark is het mij gelukt om vrij snel het belemmerende in mij op te ruimen. De ontwikkeling die ik tijdens deze sessies heb meegemaakt is echt next level.”

Ibrahim Kaya

Bedrijfskundige – Fiscalist bij de Belastingdienst

Rectangle