Loopbaancoaching

schuine vogel
Rectangle

Bevalt je werk niet meer, ben je toe aan een nieuwe uitdaging of ben je op zoek naar (ander) werk? Dan is het wellicht tijd voor loopbaanbegeleiding met persoonlijke ontwikkeling.

Als je doet wat je leuk vindt, dan hoef je nooit meer te werken.

Mahatma Gandhi

vogel icoon
Rectangle Copy 3

Wanneer Loopbaancoaching?

  • Je wilt meer in je werk
  • Je weet niet wat voor ander werk bij je kwaliteiten past en wat je wilt
  • Je bent benieuwd naar je kansen op de arbeidsmarkt
  • Je wilt je kansen op leuk passend werk vergroten
  • Je wilt je verder ontwikkelen
  • Je wilt beter en moeitelozer werken en leven

Waarom Loopbaanontwikkeling?

Loopbaanontwikkeling helpt je om meer helderheid te krijgen over wie je bent en wat je wilt. Het laat je ook zien hoe je met je werk en leven omgaat en laat je stilstaan bij de vraag of je dat zo wilt blijven doen. Dit kan voorkomen dat je je oude patronen meeneemt naar een eventuele nieuwe werkgever. Zo kun je werkelijk een nieuwe start maken. We gaan samen ook op zoek naar jouw persoonlijke kwaliteiten en wat je het liefst in je werk doet. Het werken wordt dan leuker, gaat meer vanzelf en je wordt krachtiger. Dan ben je ook voor werkgevers aantrekkelijker.

Opruimen wat niet meer past

Belemmerende gedachten en patronen of oude trauma’s lossen we in 1 of een paar gesprekken op. Zelfs oude onbehandelbare pijn die je minder laat functioneren, kun je leren uit te zetten. Het klinkt misschien onvoorstelbaar. Maar het werkt echt bij het merendeel van mijn klanten. Wekelijks lopen er mensen helemaal verbaasd en blij de deur uit omdat hun probleem opgelost is. Ik hou niet van lange trajecten en veel gesprekken. Omdat je ook opdrachten voor thuis meekrijgt kunnen we loopbaancoaching en werken aan belemmeringen in een beperkt aantal gesprekken doen. Dat maakt dat je echt een nieuwe start kunt maken.

Loopbaanontwikkeling doelgericht en praktisch

De loopbaanontwikkeling sluit je af met een persoonlijk actieplan. Aan het eind heb je helder wie je bent, wat je kwaliteiten en aandachtspunten zijn, wat je met je loopbaan wilt en hoe je dat gaat aanpakken. Dit helpt je om jouw doel te bereiken. Ook jaren later helpt het je nog om te kijken of je nog op jouw persoonlijke koers ligt.

Daarnaast komen ook op meer praktische zaken aan bod, zoals het vinden van een baan, solliciteren, netwerken en de presentatie van jezelf. Je kunt ook gebruik maken van gedegen online testen. Deze geven veel inzichten jouw persoonlijke talenten, competenties en voorkeuren.  Deze testen kunnen je ook heel goed helpen bij het vinden van beroepen die bij je passen. Vervolgens kun je gebruik maken van een handige online vacature-zoek machine. Deze verzamelt dagelijks de vacatures op meer dan een miljoen plekken op internet. Daarmee vind je veel sneller de vacature die jij zoekt. De kans dat je net die ene mooie vacature mist, is zo een stuk kleiner.

Jouw loopbaancoaching is persoonlijk

Naast al deze zaken besteed ik veel tijd aan persoonlijke coaching. Mogelijke onderwerpen: Wat vind jij belangrijk in jouw leven? Waar loop je tegen aan? Hoe kom je over? Hoeveel eigen kleur durf jij aan jouw leven en werk te geven? Je ervaart ook hoe het anders kan. Met verschillende technieken zoals IEMT kunnen belemmerende patronen binnen een gesprek oplossen.

Als je helder hebt wie je bent, wat je graag wilt, dat duidelijk kunt overbrengen én de vacatures weet te vinden, dan wordt de kans op een leuke passende baan een stuk groter. Dat maakt dat je na je werk blij thuis komt.

Hoe ziet een loopbaantraject eruit?

Loopbaanontwikkeling is een individueel traject, afgestemd op jou. Afhankelijk van je vraag duurt het traject meestal drie tot zeven gesprekken van anderhalf uur. De gesprekken vinden eens in de twee à drie weken plaats. Daarnaast krijg je opdrachten mee naar huis en kun je me voor ondersteuning bellen of mailen gedurende het hele traject. Tot een half jaar na afloop ben ik bereikbaar voor feedback.

Jouw loopbaanontwikkeling

Ben je benieuwd wat deze vorm van loopbaanontwikkeling voor jou kan betekenen? Meld je dan hieronder aan voor een kennismakingsgesprek-/coachgesprek. Bellen is ook mogelijk: 06 – 4777 60 35 Liefst voor 8.30 of na 16.00 uur. 

vogel icoon

Ja, ik ben geïnteresseerd in een Loopbaancoaching traject

schuine vogel

Wil je ervaren wat een samenwerking voor jou kan betekenen?
Je bent welkom voor een kennismakings-/coachgesprek. 

In het kennismakings-/coachgesprek van anderhalf uur kun je ondervinden of mijn manier van werken bij je past. Je zult er vast veel van leren. Past mijn werkwijze toch niet bij jou? Dan was het gesprek voor jou gratis. Ga je wel verder? Dan wordt dit eerste gesprek in rekening gebracht, omdat we al binnen een minuut of 10 intensief aan het werk zijn. Omdat ik ervan hou om waarde te leveren, kun je ervan uit gaan dat we niet meer gesprekken hebben dan nodig is.

Rectangle Copy 3
quote

Door zijn coaching en zijn manier van werken heeft Mark mij geholpen mijn belemmeringen te ontdekken en weg te nemen zodat ik mijn eigen kracht weer heb kunnen terugvinden, met als gevolg dat ik inmiddels weer vol energie, vertrouwen en met plezier in een nieuwe functie aan het werk ben. Ik beveel Mark daarom van harte aan als loopbaancoach!

Marc Le Clercq 

Product Owner

Rectangle